Computeren op je TV

Geplaatst door op nov 20, 2012 in Interieur

tv1De tijd dat alleen nerds in hun keldertjes zaten te computeren is definitief voorbij en tegenwoordig heeft iedereen thuis wel een computer staan. Computers worden bovendien steeds gebruikersvriendelijker, waardoor we er steeds meer mee kunnen.

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de dag om spelletjes te spelen op de computer, muziek op de computer te beluisteren en om films of andere videocontent op de computer te bekijken. Er zijn zelfs speciale services als Steam, Spotify en Netflix waarmee dit alles online kan worden gedaan.

Het aansluiten van de computer op TV is voor veel mensen een ideale oplossing waarmee de TV weer echt het midden van de huiskamer wordt. Spellen kunnen met behulp van een draadloos toetsenbord of een draadloze controller op TV worden gespeeld, muziek kan via de TV (of een versterker) worden beluisterd en films en andere videocontent kan op TV worden bekeken.

Het is vandaag de dag allemaal erg gemakkelijk, omdat vrijwel elke TV over een HDMI-ingang beschikt en vrijwel iedere PC over een HDMI-uitgang. Je kunt de uitgangen dus eenvoudig verbinden met een HDMI-kabel (en eventueel HDMI switch). Wanneer de apparaten zijn aangesloten dan zal het beeld normaal gesproken automatisch op de TV verschijnen.

Vervolgens kan je de PC met draadloze apparatuur bedienen of gewoon een film of liedje op de PC starten en op de TV genieten. Het is een ideale oplossing en op die manier kan het hele gezin genieten van de beste spellen, muziek en films. De zithoek wordt dus echt weer het middelpunt van de woonkamer.