Maak je eigen unieke fotowand!

Geplaatst door op jun 25, 2015 in Interieur

fotowand

Niets is zo leuk als veel foto’s in huis. Van mensen die je liefhebt of van mooie herinneringen na prachtige reizen. Overal her en der fotolijstjes plaatsen zorgt vaak voor een rommelig effect en oogt een beetje chaotisch. Ga daarom voor een mooie fotowand op een centrale plek. Met deze drie tips creëer je zo je eigen fotowand

Kies de plaats

Wil je het op een prominente plek in de woonkamer? Of in de gang, de muur langs de trap of juist wat meer privé in de slaapkamer. Zorg in ieder geval dat het een muur is die vrij is van meubels en andere dingen als schilderen, spiegels en plankjes.

Kies de stijl lijstjes

Je kunt allemaal dezelfde lijstjes kiezen of in allemaal in dezelfde kleur of juist allemaal totaal verschillende lijstjes (strak, modern, klassiek, kleur, hout, metaalachtig, enzovoort).

Kies de formaten

Wil je alle foto’s in hetzelfde formaat of kies je voor een speelser effect door verschillende formaten af te drukken van groot naar klein, liggend, staand, vierkant en rond.

Kies voor iets extra’s

Om de plek van de fotowand extra de accentueren kan je hier een mooi vlak achter schilderen. Bijvoorbeeld in de vorm van een vierkant, rechthoek, cirkel of hartje. Je kunt dit ook maken van behang of hout. Vervolgens hang je de lijstjes in het vlak. Ook kan je de foto’s wisselend in kleur, zwart-wit of sepia laten afdrukken. Dit geeft ook net een beetje iets extra’s.