Het huis van de toekomst is slimmer dan jij

Geplaatst door op okt 27, 2015 in Interieur

De slimme thermostaat kennen we allemaal inmiddels.  Maar tijdens de Smart Home Day tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven blijkt wel dat we over tien jaar nog verder zijn met de invoering van smart technology in ons huis.

Je huis wordt slim

Nu heb je nog een fysieke thermostaat. Straks zal hij waarschijnlijk alleen nog maar als app op je telefoon zitten en zal je huis zelf met behulp van sensoren gaan meedenken in het energieverbruik en dus helpen kosten te besparen.

Slimme apparaten

Naast je stookkosten zal smart technology in huis ook voor meer comfort zorgen. We kennen al robotstofzuigers die zelf je huis stofzuigen als je niet thuis bent. Maar het zal nog verder gaan. Wat dacht je van een wasmachine die een berichtje stuurt naar je smartphone als hij klaar is of koffiezetten met behulp van je tablet of smartphone? Ook handig: de oven alvast laten voorverwarmen als je op weg bent naar huis vanuit je werk.  Zie je het al voor je?

Het lijkt misschien nog allemaal toekomstmuziek, maar dit soort technologieën zullen al veel sneller gewoontegoed worden in ons huis dan wij nu op dit moment denken.