Botanische sfeer in huis

Geplaatst door op mrt 11, 2016 in Interieur

Groen in de woonkamer

In 2015 zagen we deze trend al en dit jaar zet hij zich nog meer voort: meer planten in ons interieur. Planten zijn niet alleen gezond, er zijn bewezen studies die de zuiverende werking van planten hebben aangetoond, ze zorgen ook dat je huis meer ‘leeft’  en geven een mooi kleurcontrast. En dan hebben we het niet alleen over de woonkamer!

Exotisch effect in de woonkamer

Door voor een grote kamerplant te kiezen, zoals bijvoorbeeld een dadelpalm, een bananenboom of een cactus in een opvallende stylish pot, heb je direct een eyecatcher te pakken.

Sfeermaker in de badkamer

In de badkamer vergeten we heel vaak een plant neer te zetten, omdat we het toch vooral zien als een praktische ruimte. Door een leuke kleine aloë vera of vingerplant neer te zetten, heb je gelijk een extra sfeermaker in je badkamer.

Groen in de keuken

In de keuken is het erg leuk om een reeks aan kruiden te plaatsen. Niet alleen handig en erg lekker die verse kruiden, het is ook nog eens een vrolijk gezicht. Geschikte opties zijn basilicum, oregano, thijm, peterselie, munt en rozemarijn. Ze hebben wel allemaal veel licht nodig. Ook erg leuk is het om zelf je eigen kruiden te kweken, ook voor beginners is dit niet moeilijk. Link naar Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=53gK9_BAygo

Zuurstofleverancier in je slaapkamer

Je slaapkamer is meestal een donkere plek. Hier kan je alleen een plant neerzetten die hier geen last van heeft, bijvoorbeeld Vrouwentongen (Sanseveria trifasciata). Een ander erg fijn voordeel van deze plant is, dat het ’s nachts het koolstofdioxide omzet in zuurstof in plaats van overdag.