DYI: nieuw interieur voor weinig budget

Geplaatst door op jun 1, 2016 in Interieur

DIY interieur

Toe aan een nieuw interieur maar geen budget om iets compleet nieuws aan te schaffen? Met een aantal simpele, kleine dingen die niet al te veel geld kosten kan je een totaal nieuw interieur creëren.

Opstelling

Probeer wat te schuiven in je opstelling. Draai banken en stoelen om of verplaats de zithoek en de eethoek eens. Zo krijg je gelijk een hele andere dimensie in je huis.

Accessoires

Koop een hele rits aan nieuwe accessoires en doe je huidige tijdelijk weg. Kies een nieuwe kleur en andere nieuwe materialen. Koop nieuwe kussenhoesjes, nieuwe kaarsen en kaarsenhouders, andere potten voor je planten en je hebt meteen een totaal andere sfeer. D

Planten en bloemen

Planten en bloemen doen heel veel in je interieur. Koop een grote opvallende plan voor in de woonkamer en zet iedere week een totaal ander soort bos bloemen op tafel. Trendy plantjes van dit jaar zijn cactussen. Je vindt ze in allerlei soorten en maten. Je kunt ze leuk groeperen of onder een glazen stolp zetten. Bovendien zijn ze erg makkelijk om in leven te houden.

Aan de muur

Je kunt een nieuw kleurtje op de muur doen of een nieuw behang op bijvoorbeeld een vlak, maar je kunt ook kijken naar een kunstwerk, mooie poster of foto die je op canvas, glas of aluminium laat drukken. Ook leuk is een fotowand maken met allerlei verschillende leuke foto’s.

Vloerkleed

Een (nieuw) vloerkleed doet ook direct wat voor je interieur. Vooral in de zithoek creëert het een heerlijke, warme sfeer en doorbreekt het de bestaande vloer. Als je interieur vrij basis is qua kleuren, kan je hier ook voor een leuke opvallende kleur kiezen.