Woontrends 2017

Geplaatst door op aug 2, 2016 in Interieur

Ieder jaar komen ze weer voorbij, de nieuwe interieur trends. Wat worden de woontrends voor 2017? We houden het kort en krachtig.

Passé

Als eerste even wat volgend jaar helemaal uit zal zijn. In 2017 zijn in ieder geval de pastel- en poedertinten passé. Dit jaar draaide alles om een lieflijk interieur met zachtroze en lavendel-achtige kleuren. Ook aan de kopertrend komt volgend jaar een einde.

Diepere en warme kleuren en materialen

Volgend jaar zijn diepere en warmere kleuren de trend. We gaan veel bruin en terracotta zien. Niet alleen de kleuren, maar ook de materialen worden warmer. Dus gaan we veel messing, brons en donkerder gekleurd natuursteen zien.

woontrends 2017

Planten

Wat staat goed bij diepe, warme kleuren? Groen! Dus haal groene planten in huis. Kies er een neutrale pot bij zodat het groen er echt uit knalt.

Afval

Recyclen was al even een trend, we gaan komend jaar nog meer producten tegenkomen voor ons interieur gemaakt van gerecycled materiaal. Afval is een grondstof. Dus kom je een mooi kastje tegen bij het grofvuil, neem het mee en ga het opknappen. Naast recyclen gaan we upcyclen ook meer zien. Tegenwoordig kan men bijvoorbeeld van oude fruitschillen een kunstleer gemaakt worden.