Een nieuw interieur

interieurnieuwHoe betaal je dat?
We leven helaas in een wereld waar alles geld kost en een nieuw interieur zal dus ook betaald moeten worden. Een nieuw interieur is niet goedkoop, er zal veel werk verricht moeten worden en er zullen bovendien nieuwe materialen en meubels moeten worden aangeschaft. Er zal dus een flinke som geld geïnvesteerd moeten worden.

Deze som geld kan op twee manieren bij elkaar worden gebracht. Er kan worden gespaard tot het bedrag dat benodigd is voor het nieuwe interieur bij elkaar is gespaard of er kan geld worden geleend om het nieuwe interieur te financieren.

Als je het liefst eerst het benodigde geld bij elkaar spaart, dan is het verstandig om uit te zoeken welke spaarrekening het hoogste rentepercentage geeft, zodat je een maximaal rendement hebt. Verschillende banken hanteren verschillende rentetarieven, dus het is verstandig om online even op te zoeken welke bank het beste rentepercentage geeft.

Als je kiest voor een lening, dan zal je eerst moeten bepalen wat voor lening je wilt nemen, er zijn namelijk een aantal mogelijkheden. De meest gebruikte leningen voor het opnieuw inrichting van een kamer of huis zijn de persoonlijke lening en de doorlopende lening.

De persoonlijke lening is een lening waarbij je een vastgesteld bedrag leent en maandelijks een vastgestelde som zal moeten terugbetalen. Je zal dus eerst precies moeten weten hoeveel je wilt uitgeven en vervolgens dit bedrag lenen. Je weet vervolgens precies hoeveel je elke maand moet terug betalen en je weet voor het afsluiten van de lening dus al precies waar je aan toe bent. Persoonlijke leningen hebben over het algemeen een relatief lage rente, doordat alles voor het afsluiten van de lening is vastgelegd.

De tweede optie is de doorlopende lening. Dit is een vorm van lenen die ten opzichte van de persoonlijke lening meer flexibiliteit biedt. Je krijgt bij een doorlopende lening een maximaal bedrag dat je kunt lenen en je kan vervolgens zelf bepalen hoeveel je leent en hoeveel je maandelijks aflost. Zolang je niet het maximale geldbedrag hebt geleend, kun je altijd extra geld bijlenen tot het maximale bedrag is bereikt. De doorlopende lening heeft over het algemeen een iets hogere rente dan de persoonlijke lening, omdat er meer flexibiliteit is voor de leningnemer en minder zekerheid is voor de leningverstrekker.

Als je in het bezit bent van een eigen woning, dan kan je ook voor een doorlopende lening in de vorm van een WOZ krediet kiezen. De lening is in bijna alle opzichten hetzelfde als de doorlopende lening, maar in dit geval zal de woning als onderpand voor de lening worden gebruik en kan de leningnemer profiteren van een lagere rente.