Mobiele inspiratie

mobielReizen is voor velen van ons een onderdeel van het leven en we zitten geregeld in de auto of in de trein. Dat kon vroeger nog wel eens saai zijn als we niet zelf de bestuurder van het voertuig waren.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen echter een smartphone of een tablet en dat maakt het reizen een stuk aangenamer. We kunnen met onze smartphone namelijk niet alleen bellen, smsen en e-mailen, maar ook allerlei spelletjes spelen en nuttige applicaties draaien.

En dat laatste punt is voor ons van belang, er zijn namelijk ook leuke applicaties waarmee we ons eigen interieur kunnen ontwerpen en over ons eigen interieur kunnen nadenken. We hoeven dus niet langer te dromen over het interieur, maar we kunnen nu met onze smartphone of tablet echt een design maken of naar de mooiste en hipste interieurs kijken.

Zo heeft Histor bijvoorbeeld een applicatie waarmee je kleuren kunt uitzoeken. De applicatie bevat ruim 1250 verschillende kleuren en je kan dus altijd wel de perfecte kleur vinden. De applicatie kan bovendien de laatste trends en de kleuren die bij dit seizoen passen tonen. Je kan met de applicatie zelfs contact opnemen met de experts van Histor. Histor is een gratis applicatie, dus je kunt zonder kosten naar hartenlust experimenteren met kleuren.

Een andere leuke applicatie voor op je smartphone is Remodelista. Je vindt in de applicatie een database met enorm veel afbeeldingen die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Voor elke afbeelding kan bovendien worden bekeken welke meubels en accessoires zijn gebruikt. Perfect om een ideeën op te doen voor een nieuw interieur. Remodelista kost €2,39 in de App Store, maar als je de applicatie eerst wilt proberen, dan is er ook een lite versie die gratis kan worden gebruikt.

De laatste app die we hier van harte willen aanbevelen is Mark on Call. Met deze app kan je zelf je eigen design maken en een plattegrond van je woning maken en echt het interieur van je woning nabootsen en veranderen op het scherm van je telefoon of tablet. Je kan zo waar je ook bent de gekste en meest modieuze designs ontwerpen en als je tevreden bent met het ontwerp, dan kan je het design wellicht ook in het echt gebruiken. Er is helaas geen gratis versie van Mark on Call, de app is beschikbaar in de App Store voor het bedrag van €1,59.

Bronnen:
shelterpop.com